• Επιταγή (VOUCHER) Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους έως 29 Ετών

    Posted on July 16, 2014 by Πράξη & Θεωρία in Επαγγελματική Ανάπτυξη.

    ελκεδιμ

    Στόχος του προγράμματος είναι: 

    Η στοχευόμενη είσοδος των νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, σε θέσεις απασχόλησης του ενδιαφέροντός τους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Ειδικότερα το πρόγραμμα διασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, μέσω της απόκτησης και βελτίωσης των γνώσεών και των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους με παράλληλη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση, σε πραγματικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος.  προσφέροντας αμειβόμενη (από το πρόγραμμα) 5μηνη εργασία σε νέους ανέργους της περιοχής μας σε συνεργασία με το δίκτυο των ΕΛΚΕΔΙΜ (www.elkedim.gr

    Ωφελούμενοι είναι:

    • Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ / ΤΕΙ έως είκοσι εννέα (29) ετών,
    • Άνεργοι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας & μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως 29 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους κατά προτεραιότητα το αργότερο 36 μήνες πριν την υποβολή αίτησής τους στο πρόγραμμα.

    Περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων μέσω χορήγησης voucher για: 

    • Κατάρτιση 80 ωρών (οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες)
    • Πρακτική άσκηση / Εργασιακή εμπειρία 500 ωρών σε συνδυασμό με καθοδήγηση / mentoring.
    • Επιχορήγηση των επιχειρήσεων που θα μετατρέψουν την πρακτική άσκηση σε σύμβαση εργασίας εξάμηνης τουλάχιστον διάρκειας.

    Μέσω του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα:

    Α)  για τον Ωφελούμενο:

    • Να αποκτήσει εξειδικευμένες επαγγελματικές  δεξιοτήτες μέσω επιδοτούμενης κατάρτισης 80 ωρών
    • Να αποκτήσει εργασιακή εμπειρία μέσω αμειβόμενης πρακτικής άσκησης διάρκειας 500 ωρών σε επιχειρήσεις.
    • Να έχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

    Β) Εκπαιδευτικό Επίδομα 

    Κάθε καταρτιζόμενος που συμμετέχει σε πρόγραμμα  κατάρτισης (θεωρία και πρακτική άσκηση) δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο περιλαμβάνει το επίδομα θεωρίας και το επίδομα πρακτικής άσκησης.

    Τι πρέπει να κάνω για να μετέχω στο νέο Voucher 2014;

    Να επικοινωνήσεις μαζί μας στο 2462087398 ή να Συμπληρώσεις τη Φόρμα Ενδιαφέροντος, ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σου!

    Έμπειρα στελέχη Κατάρτισης και Μονάδας Προώθησης στην Απασχόληση του Κέντρο Δια Βίου Μάθησης “Πράξη & Θεωρία θα σε ενημερώσουν ολοκληρωμένα για:

    • Διαδικασίες και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έγκαιρη υποβολή της αίτησης εκδήλωσης συμμετοχής, στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου. Η ημερομηνία υποβολής της αίτησης παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή σου και την απόκτηση επιταγής εισόδου voucher .
    • Προγράμματα Κατάρτισης που θα υλοποιηθούν σε διάφορα Θεματικά Πεδία και σε ποικίλες Επαγγελματικές Εξειδικεύσεις, με δυνατότητες πιστοποιήσεων
    • Επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης “Πράξη & Θεωρία” , από όλους τους κλάδους της οικονομίας, προσφέροντας Θέσεις Πρακτικής και Απασχόλησης με ζήτηση στην αγορά εργασίας.

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>