• Coursera: Ένας αποτελεσματικός τρόπος να ενισχύσουμε τις γνώσεις μας.

    Posted on January 23, 2014 by Πράξη & Θεωρία in Εκπαίδευση, Επαγγελματική Ανάπτυξη.

    8570054455_1ac04144b2_cΤα τελευταία χρόνια το σύστημα της διαδικτυακής εκπαίδευσης έχει κατακτήσει και έχει εμπλουτίσει σε μεγάλο βαθμό μεγάλο μερίδιο από τα περισσότερα πανεπιστήμια του κόσμου.
    Αποτελεί για πολλούς μία αποτελεσματική μορφή εναλλακτικής εκπαίδευσης, η οποία μπορεί να βοηθήσει τον ακαδημαϊκό κόσμο με τους ακόλουθους τρόπους:
    Μέσα από το διαδίκτυο, μπορούμε να ενισχύσουμε τη συμβατική εκπαίδευση. Οι διαδικτυακές εκπαιδευτικές πλατφόρμες μας δίνουν την δυνατότητα να προσφέρουμε πρόσθετο και διαδραστικό περιεχόμενο το οποίο μπορεί να δώσει μία πρόσθετη αξία στη γνώση που λαμβάνουν οι μαθητές από τους καθηγητές τους.
    Κάτι ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι ότι μπορούμε να καταστήσουμε τη γνώση και την εκπαίδευση προσβάσιμη σε όλους, ανεξαρτήτως βιωτικού επιπέδου και τοποθεσίας.
    Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του μεγαλύτερου ποσοστού των νοικοκυριών παγκοσμίως και μέσω αυτού μπορούμε να διαδώσουμε πληροφορίες, γνώση αλλά και ιδέες σε πολύ κόσμο, μαζικά αλλά και πιο προσωποποιημένα ανάλογα με την περίπτωση.
    Σε αυτή τη λογική βασίσθηκε και το Online Πανεπιστήμιο Coursera το οποίο δημιουργήσθηκε και συνεχίζει να λειτουργεί με το όραμα η γνώση να μπορεί να γίνει πλέον διαθέσιμη και προσβάσιμη στον καθένα. Μοναδική προϋπόθεση: Η διάθεση για τη γνώση και την εκπαίδευση.

    Στο video που ακολουθεί βλέπουμε μία από τα Ιδρυτικά στελέχη του Πανεπιστημίου Daphne Koller, να παρουσιάζει την ιδέα του Coursera αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του.
    Η βάση δεδομένων των διαθέσιμων μαθημάτων είναι τεράστια και συνεχώς διευρύνεται. Η ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχει αποσπάσει θετικές κριτικές παγκοσμίως και ενισχύεται από το γεγονός ότι παρέχεται από αναγνωρισμένα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, όπως το Princeton και το Columbia.
    Μπρορείτε να παρακολουθήσετε το video του TedX από εδώ, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε και να ενημερωθείτε για τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα του Coursera από την επίσημη σελίδα του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>