• Σαν Σήμερα το 1958: Η Manchester United παγώνει τον χρόνο.

    Posted on February 6, 2014 by Πράξη & Θεωρία in Νέα.

    Στιγμιότυπο 2014-02-06, 7.39.27 μ.μ.

     

    Όπως αναφέρει και στο επίσημο site της ομάδες, για όποιον ασχολείται με την Manchester αυτή είναι μία ημερομηνία που θα παραμείνει για πάντα κυκλωμένη στο ημερολόγιό του σαν επέτειος.

    Ενώ όμως η συγκεκριμένη επέτειος είναι συνδεδεμένη με μία νίκη της ομάδας, ωστόσο εκείνη την ημέρα η χαρά δεν κράτησε για πολύ. Επιστρέφοντας από την αναμέτρησή της με την Red Star Belgrade για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, το αεροπλάνω σταμάτησε στη Γερμανία για ανεφοδιασμό. Έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες για απογείωση, στην τρίτη το αεροπλάνο κατάφερε μεν να απογειωθεί, στη συνέχεια όμως συνετρίβη με μία τραγική κατάληξη για ένα μεγάλο μέρος του επιβατικού του πληθυσμού.

    SOCCER Munich 20

    Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους 23 άτομα, εκ των οποίων τα 11 ήταν μέλη της ομάδας της Manchester United.

    Σημαντική φιγούρα της ιστορίας αυτής ο παίκτης της ομάδας Bobby Charlton ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει από το δυστύχημα και να μην το βάλει κάτω από τα τραύματα που υπέστη.

    Η Manchester United δεν ξεχνάει τη συγκεκριμένη επέτειο και τιμάει τις ζωές που χάθηκαν σε εκείνο το δυστύχημα. Για τον λόγο αυτό έχει αφιερώσει ένα κομμάτι στη σελίδα της, στο οποίο αναφέρεται στην ιστορία αυτή της 6ης Φεβρουαρίου.

     

     

     

    Σήμερα, στην προσπάθειά της να τιμήσει για ακόμα μία φορά τους παίκτες της που χάθηκαν στο συγκεκριμένο δυστύχημα έχει αφιερώσει το επίσημο Hashtag της στο Twitter, #mufc, στους παίκτες και τα γεγονότα που στιγμάτησαν την ομάδα εκείνη την περίοδο και με αφορμή το συγκεκριμένο δυστύχημα.

    Στιγμιότυπο 2014-02-06, 7.47.52 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>